Badstudør vist fra utsiden av badstu.

Badstudør og interiør

Alle våre badstudører er av ubehandlet gran. Glassdør leveres i 8 mm herdet glass. Dørene er symmetriske og ved å vende toppstykket og karmer, kan dørene brukes både som høyre- eller venstrehengslet.

Badstudørene leveres ikke med dørstokk. Ved montering anbefaler vi å løfte dørkarmen ca. 10 cm opp fra gulv for avlufting, da badstuovner trenger frisk luft for best mulig utnyttelse. Badstudøren skal slås utover og ikke kunne låses gå grunn av sikkerhet for barn.

Alle priser er inklusive 25 % mva. Frakt kommer i tillegg. Vennligst ta kontakt for pristilbud på levering.

Bronsjefarget
8 mm herdet glass

B x H (karm-mål)

7 x 19 / vnr. 73-307
kr: 1.690,00

8 x 19 / vnr. 73-308
kr: 1.998,00
Gråfarge
8 mm herdet glass

B x H (karm-mål)

7 x 19 / vnr. 73-305
kr: 1.690,00

8 x 19 / vnr. 73-306
kr: 1.998,00

Badstumaterialer og produkter

Or er de mest brukte tresortene for badstubenker siden treet ikke fliser og har lite eller ingen kvist. Tresorten or har lav varmelagring og egner seg derfor veldig godt til sittebenker. Tresorten er termobehandlet med varme og damp uten å tilføye kjemikaler. Trevirket blir meget motstandsdyktig mot svinginger i luftfuktigheten og passer derfor godt i badstuen.

Belysning

Belysningen i badstuen er viktig for å skape en behagelig og hyggelig atmosfære. Vi selger spesiallamper som tåler høy varme og fuktighet. Badstuarmatur finnes som veggmontert rett vegg og lampe for hjørneløsninger.

Vedlikehold i badstuen

Treverket i badstuen må puste så det er viktig å ikke bruke vanlig maling, beis eller lakk på interiøret. Nevnte produkter leder varme og stenger igjen porene i treverket, som igjen forkorter levetiden på produktene.

For å beholde badstuen flott er det viktig med riktig behandling og vedlikehold. Badstuvegger og tak anbefales å smøres inn med spesialproduktet Natura, og badstubenkene med SUPI. Vask gjerne lett av benkene etter bruk, gjerne med mildt såpevann og gjenta behandlingen med SUPI engang i blant, så vil benkene holde seg lyse og fine. Vi har også gulvbeskyttelse for tregulv i sauna.

Isolasjon og termofolie

Badstuen bør isoleres med termofolie og skjøter tapes med aluminiumstape for ikke å slippe inn fuktighet til isolasjonen. Isolasjon i vegg, tak og gulv av stein- og mineralull er laget av uorganiske stoffer som ikke puster, hvilket betyr at isolasjonen ikke driver bort fuktigheten og må derfor beskyttes.

Plast bør ikke brukes i badstuen da spikerhullene utvides ved varme (+ 50 grader), og punkterer plasten og lekker fuktighet til isolasjonen bak.

Håndtak til badstuen

Vi har flere typer håndtak til badstuen, som setter sin preg på interiøret. Se siden badstuartikler.