Brun hytte med store vinduer og terrasse i tre

Slik vedlikeholder du hytta

En hytte er som regel et sted som brukes sporadisk. Små feil og mangler som du fort legger merke til hjemme i hverdagen, kan komme som en overraskelse når man kommer tilbake til hytta etter en måned eller to. Men med litt planlegging og fremsyn kan du gjøre vedlikeholdet av hytta mye enklere.

Pass på rørene

Skal du bruke hytta i vinter? Frostskade på rør kan ende opp med å gjøre mye skade, derfor er det viktig at du tenker på rørene om vinteren, spesielt hvis du ikke planlegger å oppholde deg mye på hytta. Det bør for eksempel aldri stå vanntrykk i rørsystemet hvis du ikke skal være der. Steng alltid hovedkranen når du ikke skal være der. Det er også lurt å ha på noe varme i rom hvor det er vannrør.

 

Gjør klart før vinteren kommer

Norge er et langstrakt land som opplever mye vær og vind, uansett om du er på fjellet, ved fjorden eller på vidda. HEIMBOhytter er bygget for å tåle norske værforhold, men det er likevel et par ting du som hytteeier bør sjekke hver høst før kulda setter inn for fullt.

 Snø er jo bare frossent vann, men vann er ganske så tungt. For å unngå skader må du måke taket for snø, og av og til kan man skade taket under snømåkingen. Pass på at det ikke har kommet noen skader eller sprekker etter forrige vinter. Våre hytter har overbygd inngangsparti som sikrer enkel tilgang til hytta etter snøfall.

Står hytta tom om vinteren? Da er det lurt å trekke møblene vekk fra veggen. Blir det kaldt nok kan det dannes kondens bak ryggen på store møbler som sofa og seng. Dette er en grobunn for mugg, og for å unngå dette bør du passe på at møblene står cirka 10 centimeter unna veggen.

 

Hold det varmt

Når nettene blir lange og kulda setter inn vil man slippe å dra ut i skogen for å finne ved. Fyll opp vedboden i god tid før vinteren. Har du strøm på hytta vil det være en fordel å ha på litt varme, slik at du unngår frosne rør.

 

Sjekk taket

Taket trenger vedlikehold, sjekk for sprekk eller mose. Mose kan være tegn på fuktskadet. Pass også på at det er fri flyt for regnvann i takrennene, fjern eventuelle blokkeringer så det ikke samler seg vann.

 

HEIMBOhytter er laget for norske værforhold

En hytte krever litt vedlikehold, men med HEIMBOhytte kan du være sikker på å få en hytte bygget for norske værforhold, og tåler det meste av vær og vind. Vi leverer hytter som precut byggesett, så det er enkelt å frakte og montere. Ta kontakt i dag eller ring oss på telefon 78 99 70 60.