byggearbeider jobber på husramme

Bygge ny hytte? Dette må du tenke på

Hytte på fjellet eller i skogen? Ved fjorden eller på vidda? Mange drømmer om å reise vekk fra hverdagens mas og roe ned i vakker natur. Et sted hvor man kan samle familien til høytid og ferie, hvor man kan stå på ski, plukke bær og ta seg en svømmetur en sen sommerkveld.

Det er mye man må tenke over når man skal bygge ny hytte. Fra pris og hyttemodell, til om du ønsker soloppgang eller solnedgang på terrassen. HEIMBOhytter har blitt produsert i Sør-Varanger siden 1986 og er tilpasset norske værforhold. Vi kan hjelpe deg med hyttedrømmen, uansett hvor i landet du befinner deg. Men før du setter i gang er det et par ting du bør tenke over.

 

Byggesett

Ønsker du deg en helt enkel hytte, og til og med uten elektrisitet og innlagt vann? Eller vil du ha en hytte hvor du kan invitere hele storfamilien? Trenger du en terrasse hvor du kan ha spisebord og grill, eller vil du bare ha nok plass til å lene deg tilbake og nyte utsikten? Med HEIMBOhytte kan velge mellom 17 forskjellige hytter i forskjellige størrelser og utførelser.

Heimbo 30 er vår minste hytte, den har stue med kjøkkenløsning, soverom, vindfang, overbygd inngangsparti og terrasse. Den passer bra for deg som som ønsker noe lett og enkelt, men som likevel vil ha en kvalitetshytte til en rimelig pris.

For deg som ønsker mer plass og litt ekstra luksus passer Heimbo hytte 78-2 perfekt. Her får du stue med kjøkkenløsning, tre soverom, bad med plass til dusj, stor veranda og innebygd badstue. For deg som trenger ekstra soveplass er Heimbo hytte 80 med loft en bra løsning. Her får du to soverom i første etasje og et loft med ytterlige to soverom og balkong.

Alle våre hytter har selvbærende taksperrer, noe som gjør det mulig å flytte eller fjerne innvendige vegger slik at du kan få en annen løsning enn det er vist på plantegningene som du finner på vår hjemmeside. HEIMBOhytter blir levert som komplett precut byggesett, men uten innlagt vann og elektrisitet.

 

Frakt og montering

Det er ikke alle steder som er like enkle å frakte til. Noen ønsker seg hytte i et hyttefelt hvor det allerede er etablert infrastruktur som gjør det enkelt å komme til med materialer, koble seg på vann og elektrisitet og enkel tilgang på håndverkere. Andre vil trekke lengre inn i naturen med en hytte på vidda eller en ensom øy utenfor kysten. Da må du tenke over hvordan du skal frakte materialer, montering, og hvordan du kan få tilgang på feier, elektriker og andre håndverkere.

HEIMBOhyttene blir produsert og pakket hos oss, vi kan tilrettelegge pakkingen etter dine ønsker. Vi har også spesialpakning for levering med snøskuter eller helikopter mot tillegg i pris. Det er også mulig å dele opp leveransen, slik at du kan gjøre ferdig den utvendige delen av hytta før vi leverer innvendige materialer.

HEIMBOhytter selges med fraktfri levering for våre kunder i Sør-Varanger kommune.

 

Terreng, vær og utsikt

For å få fullt utbytte av områdene rundt hytta er det lurt å tenke over hvordan du velger riktig hytte for omgivelsene. For eksempel om du ønsker soloppgang på soverommet og solnedgang på terrassen. Hvis du setter deg inn i lokale forhold før du begynner å planlegge får du de beste solforholdene og den fineste utsikten. Det er også lurt å tenke på hvordan hytta plasseres i forhold til andre hytter eller om det er bilvei i nærheten, slik at du skjermes best mulig mot innsyn og støy.

Tenk også over hvordan hytta skal tilpasse seg i løpet av årstidene. Hvis det er et område med mye snø om vinteren må du gjøre klart hvordan du skal fjerne snø fra taket, om du trenger å måke vei og om du har behov for en bod til oppbevaring av ved eller skiutstyr.

For at du enkelt kan tilpasse solforhold og utsikt kommer alle HEIMBOhytter i både en A modell og en speilvendt B modell. På den måten er du sikker på at terrassen får mest mulig sol og at du kan nyte den fineste utsikten.

 

Regulering, retningslinjer og tomtetype

Hvilke retningslinjer og reguleringer du må forholde deg til er avhengig av hvor hytta skal bygges og hvilken type det er snakk om. Er det en jakthytte på fjellet må du forholde deg til andre regler enn hvis du skal bygge en familiehytte i et hyttefelt. Er det et eksisterende område for fritidsbebyggelse eller er det et nytt utbyggingsområde?

Du må også være klar over hvilken tomtetype du skal bygge hytta på. Er det feste- eller selveiertomt? Med tomtefeste disponerer hytteeier tomten hos en grunneier, og betaler en årlig avgift.

Sett deg godt inn i reguleringsplanen i din kommune og eventuelt hyttefelt. For mer informasjon om regelverk og retningslinjer rundt planlegging av fritidsbebyggelse kan du lese denne veiledningen publisert av regjeringen.

 

Snakk med en ekspert

For å være helt sikker at du tar de riktige valgene kan du ta kontakt med oss i Heimo Johansen Byggesenter, vi hjelper deg med å finne den perfekte hytta. Vi har over 30 års erfaring som produsent av hytter og har levert hytter i mange forskjellige størrelser over hele landet.

Du kan også kontakte oss på mail post@heimbohytter.no eller på telefon 78 99 70 60.